IJsland

IMG_7815

In 2014 hebben wij 2 weken door IJsland getrokken en adembenemend mooi land.  Een aanbeveling?  Nou bepaal dat zelf maar.

Een van de verhalen die gaat over hoe IJsland aan zijn naam is gekomen, is om mensen af te schrikken. Ze noemden het land IJsland om iedereen weg te houden. Niemand wil toch gaan wonen in een koud land vol ijs! Wij weten inmiddels wel beter.

IJsland, het land van vuur en ijs en een land vol schitterende natuurwonderen. Een land waar men eerst de elven goedkeuring vraagt voor de aanleg van nieuwe wegen en waar men eerst onder een brug kijkt of er geen trollen onder zitten voordat ze er overheen rijden. IJsland is bijzonder, pikzwarte stranden, imposante gletsjers, stomende geisers, prachtige watervallen, dansend nachtlicht en de ruige natuur

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *